wtorek, 9 lipca 2013

ŚRÓDZIEMNOMORSKIE ŚNIADANIE

Post powstał przy okazji. Zauważyłam ciekawą  rzecz, przeglądając niezliczoną liczbę blogów. 
Otóż, jak wiadomo, blogerki podróżują. Podróżując, odwiedzają różne miejsca. I dziwi mnie jedno - dlaczego odwiedzając tak różnorodne kraje, większość na śniadanie tudzież przekąskę przy kawie ląduje w Starbacksie? Weźmy dla przykładu taką Hiszpanię - jeśli się tu wybieracie, moja dobra rada brzmi "Starbacks nie istnieje"  ;)  Wejdźcie do jakiegokolwiek baru, a dostaniecie kawę dużo pyszniejszą niż we wszystkich starbacksach świata. I co najistotniejsze, w sieciowych kawiarniach nikt nie przygotuje Wam takiego śniadania, jak typowy bar hiszpański ( i w zwykłym barze zapłacicie zdecydowanie mniej ).

Moje ulubione? Tostadas con tomate, czyli grzanki z pomidorami.
Będą potrzebne:
chleb
oliwa z oliwek lub avocado
pomidory
sól, pieprz

Chlebek tostujemy w tosterze.


Pomidory miksujemy.


Grzanki albo smarujemy avocado (dojrzałe jest mięciutkie, po rozkrojeniu smaruje się jak masełko)....


...albo polewamy oliwą z oliwek.


Na tosty nakładamy zmiksowane pomidory.


Solimy, pieprzymy do smaku. Podajemy z pyszną poranną kawą. Smacznego!


1 komentarz: